reportiori.ge - რა ხდება ჩვენს ორგანიზმში „კოკა-კოლის“ დალევიდან 60 წუთის განმავლობაში
ჩვენ შესახებ პარტნიორები ქარტია ბმულები რეკლამა კონტაქტი
ოთხშაბათი, 04 დეკემბერი, 2024. 05:36
სხვადასხვა
რა ხდება ჩვენს ორგანიზმში „კოკა-კოლის“ დალევიდან 60 წუთის განმავლობაში
ავტორი:
11 აგვისტო, 2015. 12:50


10 წუთის შემდეგ


ჩვენს ორგანიზმში ხვდება 10 ჩაის კოვზი შაქარი. (რეკომენდირებული დოზის 100%) ჭარბი სიტკბოს გამო „კოკა-კოლის" მიღებისთანავე არ გვაქვს პირღებინების შეგრძნება, ვინაიდან სასმელი შეიცავს ფოსფორმჟავას, რომელიც არომატის მძაფრ შეგრძნებას აქრობს და გვანარჩუნებინებს მიღებულ სითხეს.



20 წუთის შემდეგ


სისხლში იმატებს შაქრის დონე, რაც იწვევს ინსულინის მომატებას. ამ დროს ღვიძლს არ შეუძლია ჭარბი შაქრის გადამუშავება და წარმოიქმნება ცხიმი.



40 წუთის შემდეგ


მიმდინარეობს კოფეინის სრული შეწოვა. ფართოვდება თვალის გუგები, იზრდება სისხლის წნევა. ეს გახლავთ ღვიძლის საპასუხო რეაქცია.



45 წუთის შემდეგ


სხეულში იზრდება დოპამინის გამომუშავება, რაც იწვევს ტვინში სიამოვნების ცენტრის სტიმულაციას. ეს არის იგივე რასაც ჰეროინი იწვევს.


50 წუთის შემდეგ


ფოსფორმჟავა კრებს კალციუმსა და მაგნიუმს ნაწლავში, რაც საბოლოო ჯამში იწვევს მეტაბოლიზმს.


 

60 წუთის შემდეგ


თავს იჩენს კოფეინის შარდმდენი თვისება.



აღნიშნული კვლევა ჩაატარა ნირაჟ ნეიკმა „The Renegade Pharmacist-თვის". (ინტერნეტ საიტი, რომელიც მკითხველს აწვდის ინფორმაციას დღეს არსებული დაავადებების მკურნალობის ტრადიციულ და ასევე ალტერნატიულ საშუალებებზე)




წყარო: freeview.ge


წყარო: http://therenegadepharmacist.com/what-happens-one-hour-after-drinking-a-can-of-coke/


 

ხათუნა ლაგაზიძის პრესკონფერენცია
13.02.2016
კონსტანტინე გამსახურდიას პრესკონფერენცია
13.02.2016
''ერეკლე მეორის საზოგადოების'' პრესკონფერენცია
13.02.2016
ლევან გოგიჩაიშვილის პრესკონფერენცია
11.02.2016
ნინო მაჭავარიანის, რუსუდან კვალიაშვილის და ირმა მახათაძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
დემურ გიორხელიძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
პეტრე მამრაძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
ომარ ნიშნიანიძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
დიმიტრი ლორთქიფანიძის პრესკონფერენცია
10.02.2016
მანანა ნაჭყებიას პრესკონფერენცია
10.02.2016